5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per tal d’alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. I es va escollir aquesta data perquè el dia 5 de juny de 1972 es va iniciar a Estocolm la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). 

Aquest any, el tema central és la restauració dels ecosistemes. Tal com es detalla des del web del Dia Mundial del Medi Ambient, aquest 2021 cal exigir accions urgents per poder retornar vida als nostres ecosistemes. Tots depenem d’ecosistemes saludables per poder sobreviure.

Els ecosistemes es defineixen com la interacció entre els organismes vius (plantes, animals, persones) i el seu entorn. Això inclou a la natura, però també als sistemes creats per l’home, com les ciutats o les zones de cultiu. Cada Dia Mundial del Medi Ambient se celebra en un país diferent, on es fan les celebracions oficials. Enguany l’anfitrió és Pakistan.

A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic commemorem la Setmana del medi ambient del 29 de maig al 4 de juny de 2021.