5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient

El dia 5 de juny és el Dia Mundial del Medi Ambient. Aquest dia va ser instituït per les Nacions Unides per tal d’alertar sobre la degradació ambiental i donar a conèixer les necessitats de preservar i millorar el medi ambient. I es va escollir aquesta data perquè el dia 5 de juny de 1972 es va iniciar a Estocolm la Conferència de les Nacions Unides sobre el Medi Ambient Humà, a partir de la qual es va crear el Programa de les Nacions Unides pel Medi Ambient (PNUMA). 

Tal com recull des del web del Dia Mundial del Medi Ambient, aquest any, el tema és “Una sola Terra” tot fent referència al lema de la Conferència d’Estocolm de 1972. L’any 2022 és un any històric, ja que es commemora el 50è aniversari de la creació del PNUMA com a resultat de la Conferència d’Estocolm de 1972. 

La campanya global del Dia Mundial del Medi Ambient 2022 -Una sola Terra – demana canvis profunds en les polítiques i en les nostres decisions per permetre una vida més neta, ecològica i sostenible, en harmonia amb la naturalesa.

A elpetitmiquel i al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic commemorem la Setmana del medi ambient del 6 al 10 de juny de 2022.

Imatge: CCO