El nostre expert

Joan Culí, mestre d’elpetitmiquel, és el nostre expert. I, en aquest espai, ens dona el “bon dia” amb una curiositat sobre la natura.


En primera persona

Sóc mestre i naturalista, per vocació i per formació. Sempre m’ha fascinat tot el que està relacionat amb el món dels éssers vius, especialment els que formen el nostre medi o entorn més proper. Per mi, el medi és com un gran llibre obert, del que m’agrada descobrir-ne els detalls, els secrets, les relacions entre els seus elements, les curiositats, … Sempre a través d’un treball de camp, trepitjant el terreny, en contacte directe amb animals, plantes i  fongs, posant-los nom i cara, amb una actitud de respecte i amb l’ànim d’aixamplar-ne el seu coneixement. No puc estar-me, doncs, d’aturar-me aquí i allà. Per exemple, contemplant el tràfec, aparentment desordenat, d’un formiguer; o esperant, cada any a primers de març, l’arribada de les àguiles marcenques provinents de terres subsaharianes; o observant un rastre recent deixat sobre el fang; o deixant-te captivar pel reguitzell de cants d’ocells de primera hora, d’un dia qualsevol de primavera; … La divulgació d’aquest món natural l’entenc, gairebé, com una responsabilitat envers les generacions més menudes. Perquè entenguin que, per poder ESTIMAR, abans hem de CONÈIXER, i conèixer el que ens és més proper.

Joan Culí, mestre d’elpetitmiquel.


Bon dia, natura! Curiositat 1. Avui, sobre els rapinyaires nocturns.

La primera curiositat sobre la natura que ens explica el nostre expert, en Joan Culí, tracta sobre els rapinyaires nocturns.

Bon dia, natura! Curiositat 2. Avui, sobre els amfibis.

La segona curiositat sobre la natura que ens explica el nostre expert tracta sobre el gripau tòtil.

Bon dia, natura! Curiositat 3. Avui, sobre els insectes.

La tercera curiositat sobre la natura que ens explica el nostre expert tracta sobre la cigala escumadora.

Bon dia, natura! Curiositat 4. Avui, sobre les plantes.

La quarta curiositat sobre la natura que ens explica el nostre expert tracta sobre el melandri blanc.