Contes i llibres

Una selecció de contes i llibres ordenats per edats per estimar i tenir cura de la naturalesa i el planeta.


3 anys

Rescat planeta

Patrick George
Traduït per Teresa Farran i Vert

Residus plàstics? Contaminació? Estalvi d’energia? Com explicar-ho als nens i nenes? Aquest és un llibre de petits gestos, divertits i pràctics, que ajudaran a fer que el nostre món sigui un lloc més verd. Gira les pàgines transparents per a veure els beneficis de cada gest.
Als nens i nenes els encanta poder actuar per a protegir i salvar el planeta!
Rescat Planeta és un llibre magnífic per a qualsevol mestre, pare o organització mediambiental que vulgui ensenyar a les nenes i els nens a respectar el planeta i treballar conjuntament per a crear un món més verd d’una manera interactiva i divertida. Comença amb una senzilla pregunta: què podem fer per a ajudar a salvar el planeta?, que respon en cada doble pàgina amb gestos que persegueixen aconseguir diferents objectius mediambientals, com mantenir l’aire net, l’aigua pura i abundant, les plantes i la vida silvestre pròspera o la sostenibilitat i la minimització de residus.

És un llibre ple d’il·lustracions clares i acolorides, amb infinitat de detalls divertits i una àmplia gamma de personatges.


4 anys

Atles d’aventures oceans

Emily Hawkins (Autor)
Lucy Letherland (Il·lustrador) 
Yolanda Porter (Traductor)

Capbussa’t a les profunditats de l’oceà i descobreix les criatures marines que hi viuen i els hàbitats subaqüàtics. Un llibre a tot color amb increïbles il·lustracions i un format que farà les delícies dels petits col·leccionistes i apassionats per la natura.
Els oceans són essencials per la vida a la Terra. Des de fa segles, la gent hi compta per obtenir menjar, transportar-se i fins i tot treure’n combustible, com ara el petroli. Però actualment, l’activitat humana n’està amenaçant la salut.
Per damunt de tot, podem aprendre tant com sigui possible sobre els oceans. Com més sapiguem, més voldrem ajudar a protegir aquests valuosos hàbitats. Entendre els oceans és vital si volem preservar la salut i el futur del planeta. El llibre inclou una secció dedicada a la importància dels oceans, la petjada ecològica que deixem els humans al mar i els efectes sobre la població marina i també proposa una sèrie d’accions que podem fer per fer front al canvi climàtic i reduir-ne l’efecte sobre els oceans.
Més de 30 escenes amb què els joves amants de la natura de la natura exploraran el món marí i descobriran centenars de curiositats. Per a lectors inquiets que vulguin aprendre i divertir-se alhora.
Al final del llibre també s’hi inclou un índex temàtic i una activitat de cerca-troba.


5 anys

El món va dir sí

Kaia Kahle Nyhus

Un bon dia va començar el món i va començar el temps, i del xoc entre planetes en va sorgir la Terra. I van començar les estacions. I primer vam ser peixos dins l’aigua, després, rèptils i, més tard, mamífers. Vam començar a caminar sobre dues cames i vam fer les nostres primeres eines. I el món semblava enllestit, però d’ençà d’aleshores sempre hem continuat inventant i fabricant coses noves que ens han portat progrés, però també destrucció. I des de llavors el món no s’ha aturat, i nosaltres tampoc.
Kaia Dahle Nyhus acompanya el lector a través d’un viatge meravellós per saber d’on venim i quan ens vam convertir en humans. Les seves frases curtes i plenes de ritme, juntament amb les il·lustracions lineals de vívids colors plans, representen una manera original i atractiva d’explicar l’evolució als infants amb la intenció de despertar-los la curiositat sobre dues qüestions fonamentals: Qui som i cap on anem?
Una reflexió intel·ligent sobre la història de l’evolució i el progrés, i sobre la necessitat de frenar la producció i el consum desbocat a fi d’evitar la destrucció del medi ambient i l’escalfament global.


6 anys

Aturem la invasió

Raul Hurtado, José Ibañez

Atenció, emergència: Estem patint una invasió silenciosa. Fins a 12 milions de tones de plàstics van a parar als nostres oceans cada any i ofeguen els ecosistemes, provoquen danys a la fauna i entren en la cadena alimentària.
Un llibre informatiu per a que els més joves siguen conscients de les conseqüències de lús abusiu dels plàstics.
Els protagonistes daquest àlbum informatiu, Greta i Aldo, han descobert aquesta invasió i necessiten la nostra ajuda. És el moment de passar a l’acció!
Amb aquest llibre podrem saber com va arribar el plàstic a les nostres cases fa 150 anys per facilitar-nos el dia a dia, i com la producció desmesurada i el consum indiscriminat de productes d’un sol ús està generant un perillós monstre que acabarà amb la vida al nostre planeta.


7 anys

Cuentos para niños y niñas que quieren salvar el mundo

Carlota Benedetto, Luciana Ciliento

Un recopilatori de 16 contes dedicats a 16 personatges reals que treballen cada dia per a salvar el medi ambient. Des dels actors Leonardo DiCaprio i Emma Watson, a polítics com Al Gore o Rigoberta Menchú artistes com Sebastião Salgado o Björk i joves que sense voler s’han tornat en activistes mediambientals com Greta Thunberg. Tots ells ens parlen de la importància de cuidar i defensar el nostre planeta des de diferents àmbits, uns autèntics herois per als nostres fills. Que sobretot ens recorden que mai s’és massa jove per canviar el món i el curs de les coses.


8 anys

En busca de lo salvaje

Raul Hurtado, José Ibañez

La naturalesa està molt més prop de nosaltres del que ens pensem, només hem de saber on mirar per trobar-la. Però no tothom és capaç de trobar-la. Els nens protagonistes d’aquest llibre seguiran una fulla d’arbre que els conduirà a una meravellosa aventura que els allunyarà de la seva ciutat per submergir-los en tota la bellesa del món salvatge. Així descobriran que la naturalesa està plena de bones olors, com el de la menta fresca o el d’una recòndita cova antiga. O que el salvatge es pot sentir en la calor del bosc o en una freda estalactita. Que pot ser dolç com les mores o la mel de les abelles i que fa soroll com els trons o els murmuris del vent. Les acolorides i suggeridores il·lustracions d’aquest llibre ens avisen que la vida salvatge no es pot contenir, només roman oculta, esperant que la descobreixis. Deixa que l’esperit de l’aventura i l’exploració et guiïn en la seva cerca. Aquest és el primer llibre de la col·lecció «Els petits salvatges» i a més ha rebut el reconeixement de Llibre de l’any 2019 d’àlbum il·lustrat per part de les llibreries de Madrid.


9 anys

La història de la Greta

Valentina Camerini

Va ser un matí d’agost a Estocolm que la Greta Thunberg va decidir que no podia seguir ignorant més la situació del planeta: el canvi climàtic era molt preocupant i tothom actuava com si no fos el seu problema! Des d’aleshores res va tornar a ser igual. La Greta va començar a fer vaga tots els divendres per cridar l’atenció de les autoritats sobre el canvi climàtic. A dia d’avui ha inspirat tot un moviment que ha sortit al carrer per demanar mesures mediambientals urgents. I tu, t’hi uneixes?


10 anys

Canvi climàtic

Yayo/Gonzalez Reyes, Mari Herrero Lopez

Durant desenes de milers d’anys, els éssers humans van viure utilitzant l’energia del sol, de les marees, dels vents o de la llenya per cobrir les necessitats que tenien. Tanmateix, a partir de la Revolució Industrial es va començar a fer servir de manera massiva el carbó, el petroli i el gas natural. Així es va engegar una economia capaç de produir quantitats enormes de productes que són fabricats, comprats, venuts i transportats arreu del planeta, però aquest creixement ha provocat l’escalfament global i, com a conseqüència, el canvi climàtic, un problema ecològic que posa en risc la vida tal com la coneixem.