Let’s clean up Europe

En el marc de la Setmana del Medi Ambient, la nostra escola s’ha sumat al projecte Europeu “Let’s Clean up Europe”. Es tracta d’una acció comuna a tota Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre d’altres.

El Col·legi Sant Miquel dels Sants, que forma part de la Xarxa d’Escoles Verdes de Catalunya, desenvolupa diversos projectes d’educació per a la sostenibilitat. Un d’ells, és sensibilitzar l’alumnat en la prevenció de residus. És per això, que ens hem adherit a aquesta campanya, sota el lema StM netejant el nostre riu!, per tal de recollir residus dels marges del riu Gurri, en el tram que tenim apadrinat, comptant la quantitat de residus trobats i fent-ne la recollida selectiva, als contenidors que l’Ajuntament de Vic posa al nostre abast.

Alumnes de 2n d’eso al riu Gurri de Vic

Es tracta d’activitats ApS (Aprenentatge i Servei): l’alumnat de 2n d’ESO la realitza des del CAS (Creativitat, Activitat i Servei), que forma part del pla d’acció tutorial; l’alumnat de 3r d’ESO la realitza com una acció del Servei Comunitari, programa que està duent a terme al llarg de tot el curs i l’alumnat d’IB®, dins el marc de les experiències CAS.

Des de l’escola també es participa a la campanya Catalunya Clean up Challenge per geolocalitzar residus. Així, si es troba algun residu mentre es gaudeix de la natura, es pot fotografiar i penjar a l’app Litterati.

Alumnes de 3r d’eso al riu Gurri de Vic